Airport in motion

Transformation of the check-in hall


 


PROGRESS OF THE FACADE OF THE MAIN TERMINAL

PERIOD OF WORKS: 06.2016 - 12.2017

The glass façade was renovated and advanced several metres in front of the terminal to give more space to the check-in hall.

The area of the check-in hall of Genève Aéroport (or main terminal T1) was increased by the advancement of the façade. More than one thousand square meters were earned on the forecourt of the airport terminal. They will allow a redistribution of spaces, and will improve the quality of travellers’ reception, optimise spaces dedicated to airlines and streamline passenger flow. These works, started on 27 June 2016, ended on 15 December 2017.

IMPROVEMENT
Inaugurated in May 1968 and originally planned to accommodate 5 million passengers, the main terminal of Genève Aéroport welcomes today more than 16 million passengers per year. Various sites have already helped increase the area of this building. At the end of this development site of the façade, the space dedicated to passengers and airlines will be optimised. Throughout the duration of works, an effort will be made to alleviate nuisance caused by the construction. At the end of 2017, tarpaulins protecting the construction areas will reveal a fully renovated infrastructure that will enhance the architectural appearance of the building.

Photo THC extérieur
  Transformation step 1A
Transformation step 1A+2A
Transformation step 1B+2B
Transformation step 2B
Transformations étape 3

CONTACT: info-works

 

GVA : Urgences